איתור נזילות מי גשם: סכנות ודרכי טיפול
אנשי מקצוע בתחום האיטום יכולים לאתר בין היתר את המקור של חדירת מי גשם. אבל למה השירות הזה חשוב, איך יודעים שהגיע הזמן לתאם אותו ומה עושים כדי למנוע נזקים בלתי הפיכים? הנה כל התשובות
ישראל היא מדינה בעלת אקלים חם וים תיכוני שאין בה הרבה ימים גשומים. אז מצד אחד, זה גורם לכך שהמון בתים פרטיים או מבנים שלמים בכלל לא יהיו ערוכים למצב של סערה. מצב שני, זו בדיוק הסיבה לכך שכל גשם עלול לגרום נזקים בלתי הפיכים – בעיקר אם המים חודרים פנימה.
מה הסכנות בחדירת מי גשמים?
החדשות הטובות הן שכיום ניתן לתאם שירות מקצועי של איתור חדירת מי גשמים. באמצעות שירות מן הסוג הזה, מונעים קודם כל את הסכנה של נזק לקווי החשמל, התקשורת והתשתית. חוץ מזה, המטרה של השירות היא למנוע נזקים בלתי הפיכים לריהוט. עם הזמן, מי שלא מאתר את מוקד נזילות המים גם מסכן את הציוד האישי ואת החפצים שלו.
מה הסימנים לנזילה מהגשם?
השאלה המתבקשת היא איך יודעים שהגיע הזמן לתאם שירות של איתור נזילות מי גשם. בניגוד למה שנהוג לחשוב, לא תמיד רואים סימנים לזה על פני השטח. אבל אם כבר יש סימני רטיבות על הרצפה, על הקירות או בחיבור שבין הקירות לתקרה – כנראה שאין ברירה אלא ליצור קשר עם בעלי מקצוע. במידה ואין סימנים כאלה, צריך להיות ערניים לריחות של טחב ושל לחות יתר גם בתוך חלל הפנים של הבית והחדרים.
מהן דרכי הטיפול?
המטרה של איתור נזילות מי גשם היא לזהות את המקור של הבעיה. בניגוד לזיהוי של הסימנים שמאפשר רק להצביע על הסימפטומים, כאן חודרים לעובי הקורה תרתי משמע. מיד לאחר מכן, מבצעים פעולות איטום ובידוד. באמצעות פעולות כאלה אפשר לחזק את המבנה, למנוע עיבוי על החלונות וגם לשפר את איכות החיים ואת הביצועים של רדיאטורים, מזגנים או פתרונות חימום.
את מי אפשר לתבוע בגלל נזילה?
היתרון של התייעצות עם בעלי מקצוע הוא שניתן לברר מולם את מי אפשר לתבוע. אם למשל קונים דירה חדשה מקבלן אבל אחרי זמן קצר מגלים שמי הגשמים חודרים פנימה, יכול להיות שמדובר על ליקוי בניה. לשם השוואה, יש גם מקרים כאלה אחרי שיפוצים או התחדשות עירונית. אז בנסיבות שבהן לא ברור את מי אפשר לתבוע, מה שצריך לעשות זה ליצור קשר עם קבלני איטום ולבקש מהם דוח ממצאים מסודר.
איך מקדימים תרופה למכה?
קבלני איטום יכולים לבצע את העבודה על מנת לשפר את ההתמודדות של המבנה עם כמויות מים גדולות שמגיעות מבחוץ. מן העבר השני, יש דברים שהם בתחום האחריות של בעלי הבית – כמו למשל אוורור של חלל הפנים לצורך מניעת עיבוי, בדיקה תקופתית של עמידות המבנה מפני גשם ובדיקת תקינות של המרזבים.
איך מנקים את המרזבים?
ניקוי תקופתי של המרזבים מונע ממי הגשמים להצטבר על הגג או במבנה. בשביל לנקות את המרזבים, מחדירים פנימה מים בצורה מתונה ומוודאים שהם יוצאים החוצה נקיים בצד השני.
למי מתקשרים אם יש נזילה?
רוב האנשים עדיין יוצרים קשר עם בעלי מקצוע רק אחרי שכבר יש סימנים לכך שקיימת נזילה. במקרים כאלה, אנשי המקצוע שאליהם מתקשרים הם כמובן כאלה שמתמחים באיטום. כאשר קבלני איטום מעורבים בפרויקט, יש פחות סיכוי שהמים יחדרו אל תוך חלל הפנים של הבית גם בפעם הבאה שירד גשם.
תגובות
הוסף רשומת תגובה